Friday, October 20, 2017

ÖÖKÜLM

Kui hilinenud on kevad ja suvi ning paljude taimede tärkamine ja õitsemine, võinuks eeldada, et ka sügiskülmad hilinevad. Aga Hallavana ei hilinenud, ta tuli nii nagu tal tavaks on. Eelmisel aastal oli meie mail esimene öökülm 18.10. Siis uurisin ka varasemaid aastaid, eriti täpselt tegin seda 2015.aasta oktoobris. Copy-paste`i tegema ei hakka, aga seda võib küll öelda, et esimene öökülm on siit üle käinud ikka oktoobri keskpaigas.
Nii ta siis täna tuli, org on külma täis ja meil maapind valge. T idapoolse s.t. päikesetõusu akna taga -2C
Esimene külm ei maali, ta pigem suhkrustab tekitades aiale hoopis harjumatu näo



Hostadest on jäänud vaid mälestus, aga hellikust pagunipuule pole külm veel midagi teinud
Külmakraadid on hunnitu punanupu longu vajutanud, aga õied on tal veel sama  ilusad kui mõned päevad tagasi

Väga huvitavaks on muutunud jaapani ülase lehed
Maapinnast kõrgemal külmakahjustusi pole
Võrgud

Varjuaeda külm ei jõudnud.
Sinililledel on juba kate peal
ja printsessipuu on ikka veel lehes
Olgu kevadel, suvel või sügisel- sõnajalad on alati ilusad.






Eile ütles kõhutunne, et viinamarjade korjamiseks on viimane aeg. Saak oli korralik. Neid jätkus pikaks ajaks nii söögiks kui mahlaks.
 Tänane kuiv ja päikseline ilm lubasid jätkata sealt, kus vihm tõmbas pikaks ajaks pidurit. Püsikute pealsed jõuab maha lõigata, rohimine jääb tõenäoliselt unistuseks.

7 comments:

  1. Ilus pikk ja värviline sügis oli. Nüüd natuke sügiskoristust ja talv võibki tulla.

    ReplyDelete
  2. Meil ka Hallavana tegutses :) aga meie miinimum oli -0,5 õhus ca 30 minutit. Pealsed saavad ilmselt nüüd kõik lõigatud jah aga rohimise osas on meilgi kadu ja kaos, umbes nagu Igor Mangi horoskoopides uueks aastaks :D

    ReplyDelete
  3. Meitel on külm alati oktoobri esimesel nädalal üle käinud, nüüd viibis paar nädalat ja see lisaaeg oli omamoodi hea.
    Varjuaias on sul vist oma mikrokliima, kõik veel naksakad. Väga ilus on see esimene külm.

    ReplyDelete
  4. Meilgi juba mitu päeva lõunani maa valge olnud. Omamoodi kaunis ka. Mmm, need sinu viinamarjad! Ja sõnajalad on tõesti imekaunid!

    ReplyDelete
  5. Looduslikud maitsetaimed võivad ravida epilepsiat, mul oli epilepsia juba üle 14 aasta, olen veetnud palju raha, et saada haiglast ravimeid, et hoida mind tervena, ma läksin paljude haiglate raviks, kuid ei olnud lahendust, ühel päeval olin kontoris läbimas internet, kui ma nägin postitust dr. Itua taimsete ravimite kohta, kuidas ravida Kansas'i naist, kes kannatas HIVi ja ta on loetletud haiguste loendina. saatke talle e-kiri. Ta rääkis mulle, mida ma pean tegema, ja andma mulle ka juhised, mida ma korralikult järgisin. Enne kui ma teadsin, mis toimub kahe nädala pärast Minu üllatuseks pärast seda, kui dr. Itua mulle kannatlikult läks, oli minu epilepsia ravi, ma tahan öelda suur tänu dr Ituale, kes on saatnud oma rahvale tema loomulik meditsiin ma palvetan, et Jumal õnnistaks teid hea töö eest, mida te teete. Kõigile, kes veel selle haiguse all kannatavad, võite temaga ühendust võtta ka oma e-posti aadressil: ;; drituaherbalcenter@gmail.com või Whatsapp Number .. + 248149277976 nagu nad ütlevad, et tema taimne ravim on ainus püsiv lahendus arestimisele. Parim ... Herpesviirus, HIV / AIDS, A / B hepatiit, vöötohatis, külma valuga, epilepsia, tüükad, luupus, diabeet, mehed / naine viljatus, arestimine, vähi kõik.

    ReplyDelete
  6. Dr Itua ravib minu HIV-i, olen olnud ARV tarbimine 10 aastat. Ma olen olnud valus, kuni tulin üle dr Itua blogides site.I e-posti talle oma üksikasjad minu HIV ja minu asukoht selgitasin iga asi talle ja ta ütles mulle, et ei ole midagi hirmul, et ta ravib mind Ta andis mulle garantii, Ta palub mul maksta esemete eest, nii et kui ma paranen, näitan ma tänulikkust ja andsin tunnistust oma tervendavatest maitsetaimedest, mida ma kavatsen teha sinu ülejäänud HIV-i jaoks. ja muud haigused näevad dr Itua.I head tööd. Ma sain ta ravimtaimi EMS Courier'i teenuse kaudu, kes toimetas oma postkontorisse 5 tööpäeva jooksul. Dr Itua on aus mees ja ma hindan teda tema hea töö eest. ta hindab teda ja ülejäänud mu sõpru ka liiga, on rõõm mulle, et ma olen vaba pillid ja võttes, et rasva belle on nightmare.you mõistate, mida ma räägin, kui teil on sama probleem ma olin olles siis mitte nüüd küll. Ma olen vaba ja tervislik Suur tänu dr Itua Herbal Centerile. Mul on ka tema kalender et ta hiljuti mulle saatis, ta ravib igasugust haigust, nagu vähk, herpes, fibromüalgia, Hiv, B-hepatiit, maks / neerupõletik, epilepsia, viljatus, fibroid, diabeet, Dercum, Copd ja ka tagastama Ex Lover Back. Siin tema kontakt .drituaherbalcenter @ gmail.com Või Whats_app number +2348149277967

    ReplyDelete
  7. On mõningaid looduslikke ravimeid, mida saab kasutada diabeedi ennetamiseks ja täielikuks kõrvaldamiseks. Diabeedi tõrjeplaani kõige olulisem aspekt on siiski tervisliku eluviisi - sisemine rahu, toitev ja tervislik toitumine ning regulaarne füüsiline treening. Sisemise rahu ja enesega rahulolu seisund on hea füüsilise tervise ja üldise heaolu nautimiseks hädavajalik. Sisemine rahu ja enesega rahulolu on õiglane meeleseisund. Diabeedihaigustega inimesed kasutavad sageli täiendavat ja alternatiivset meditsiini. Diagnoosisin diabeedi aastal 2010. Olin tööl ebatavaliselt väsinuna ja unisena. Laenasin töökaaslaselt tsüklomeetri ja testisin 760. Läksin kohe oma arsti juurde ja ta andis mulle selliseid retsepte: insuliin, sulfoonamiidid, tiasolidiindioonid, kuid valu vähendamiseks ei õnnestunud enam ravida, kuid valu uuesti tagasi tuua. Leidsin internetist naise tunnistuse nime Comfort, kuidas dr Akhigbe ravib oma HIV-i, ja võtsin ühendust ka arstiga ning pärast seda, kui olin tema ravimeid vastavalt juhistele võtnud, ei ole arst Akhigbe taimsed ravimid diabeedivabad. Nii et diabeedihaiged, kes seda tunnistust loevad, võtke ühendust oma e-posti aadressil drrealakhigbe@gmail.com või oma numbril +2348142454860 Ta kasutab oma ravimtaimi ka selliste haiguste ravimiseks nagu ämblikuhammustus, skisofreenia, luupus, välimine nakkus, ühine külm, liigesvalu, epileemia, kolded, tuberkuloos, kurguhaigus. EKSEMA, RUUM, PROGENITOR, SÖÖMISHÄIRED, MADALAM HINGAMISNEKKUS, DIABEETIKA, HERPES, HIV / AIDS, ALS, VÄHK, TUMOR, VIGOR, HALITOOS, MENINGIIT, VABA VALU, HEPATIIT A JA KASE, KASTE, KÕRVALDUS. NAUSEA OGENDAMINE VÕI DIARREHA, NEERUHAIGUS. KAHJUMITE KUULAMINE, KROONILINE GASTRIIT siin on e-post drrealakhigbe@gmail.com ja tema number +234 901 075 4824

    ReplyDelete