Thursday, October 26, 2017

ESIMENE LUMI

Sügisel on palju erinevaid varjundeid, kõik on nad imeilusad ja muudavad aeda. Täna sadas meil maha esimene lumi, aga enne lund vaataks veelkord tagasi ilusale värvilise ajale.
Selline nägi päev pärast esimest öökülma välja laialehise pärna vorm `Tortuosa`
Et meil käisid üle pika aja toredad külalised, sellest kirjutasin veidi varem,. Pikka päeva mahtus palju, sealhulgas ka värvide otsimine. Mati uue peegelkaameraga meie aiast leitu.

Küll see südajas lursik on üks tore ja ilus tegelane. Ei meeldinud talle märg talv. Kevadel hoidsime hinge kinni kas ta jääb ellu või heidab hinge. Aga jahe ja vihmane suvi oli talle päris meeltmööda, kasvatas mitu lehekodarikku ja õitses pikka aega peaaegu külmadeni välja.
Sügis on ka tarkuse kogumise aeg. Sain minagi sel kohtumisel ühe teadmise võrra rikkamaks. Sulev rääkis, et meil pole enam mugulsibullilli, need on nüüd sibulmugullilled, sest nende põhi-ehk paljunemisorgan on mugul, mitte sibul. Kui räägime mugulsibulast, siis sellest, mida sööme :)
      Esimesest öökülmast 20.10, mis kirgastas kõik õite, varte ja lehtede värvid ning suhkrustas aia, kirjutasin eelmises postituses pikalt. Tavatu ehk oli tänavu see, et see külm nii pikalt kestis. Tavaliselt riivab ta meid korraks ja laseb aial edasi õilmitseda, seekord püsis ta tervel 6 päeva kruvides pidevalt miinuseid juurde. Kui esimesed päevad püsis temperatuur 0 kuni -2 piires, siis üleeilne - 7,2 jõudis ka varjuaeda.
Kas see printsessipuu niisugusena ka ilus on, on küsitav, aga huvitavad on sellised lehed igal juhul.
Täna hommikul ärgates oli maa teistmoodi valge. Mis ajal lund sadam hakkas, ei teagi, aga maas ta oli ja väikeste vaheaegadega on teda sadanud päev läbi. Oli teda kribanahelbelist, jäitetaolisi kruupe ja laia jõululund. Kohe igale maitsele. Esimene lumi on nii puhas, selge ja karge, et sellele valgele tekile ei raatsi jälgigi teha. Ilus igastahes!
Alati olen pildistanud lummavat pargiosa ja pikki vaateid orgu, tänased fotod on veidi teistsugused.
Ootamatult kaela sadanud lumi muutis me hiid-päevalille sääraseks
ja kõrred tervitavad esimest lund sügava kummardusega
Suur osa puid on veel lehes, kõige naljakam on praegu vaadata erkrohelist robiiniat valges rüüs, aga temast täna pilti pole. Punase-pronksikirju vaher on ka vaatamisväärsus


Aed veel talvevalmis polnud. Suur osa pealseid oli küll maha lõigatud, aga vihm neid kokku vedada ei lasknud. Mis teha, kui ei jõudnud, siis ei jõudnud. Ma olen tegelikult kindel, et enne talve tuleb üks soojem ja ehk kuivem periood, mis laseb veel kõige hädalisema korda teha. Varem on ju igal aastal olnud nii, et tee sa aed sügisel kasvõi näitusekorda, on keegi ta talvel prahti täis kandnud nii, et aeda on ikka häbi vaadata.
Kuidas kevadel saab, eks ole siis näha.

6 comments:

  1. Lumeraportid on toredad. Uskumatu sügisvärv sel pärnal! Uhke!
    Ma loodan ka, et kõik saab olema nagu ikka ja üht-teist saab veel ära vedada ja koristada, kuigi jah, kevadel jälle :)

    ReplyDelete
  2. Ma mõtlesin, et mis siin ikka muretseda, kevadel siis kõik ja korraga, muidu korista mitu korda :D Esimene lumi on lausa midagi püha ja minu hingele teeb see alati pai.

    ReplyDelete
  3. Lumi on tore lausa kaks korda: siis kui sajab (kena, puhas, valge) ja siis kui ruttu ära sulab. :)

    ReplyDelete
  4. Esimene lumi tekitab ka minus elevust-on nii puhas ja valge

    ReplyDelete
  5. Looduslikud maitsetaimed võivad ravida epilepsiat, mul oli epilepsia juba üle 14 aasta, olen veetnud palju raha, et saada haiglast ravimeid, et hoida mind tervena, ma läksin paljude haiglate raviks, kuid ei olnud lahendust, ühel päeval olin kontoris läbimas internet, kui ma nägin postitust dr. Itua taimsete ravimite kohta, kuidas ravida Kansas'i naist, kes kannatas HIVi ja ta on loetletud haiguste loendina. saatke talle e-kiri. Ta rääkis mulle, mida ma pean tegema, ja andma mulle ka juhised, mida ma korralikult järgisin. Enne kui ma teadsin, mis toimub kahe nädala pärast Minu üllatuseks pärast seda, kui dr. Itua mulle kannatlikult läks, oli minu epilepsia ravi, ma tahan öelda suur tänu dr Ituale, kes on saatnud oma rahvale tema loomulik meditsiin ma palvetan, et Jumal õnnistaks teid hea töö eest, mida te teete. Kõigile, kes veel selle haiguse all kannatavad, võite temaga ühendust võtta ka oma e-posti aadressil: ;; drituaherbalcenter@gmail.com või Whatsapp Number .. + 248149277976 nagu nad ütlevad, et tema taimne ravim on ainus püsiv lahendus arestimisele. Parim ... Herpesviirus, HIV / AIDS, A / B hepatiit, vöötohatis, külma valuga, epilepsia, tüükad, luupus, diabeet, mehed / naine viljatus, arestimine, vähi kõik.

    ReplyDelete
  6. Dr Itua ravib minu HIV-i, olen olnud ARV tarbimine 10 aastat. Ma olen olnud valus, kuni tulin üle dr Itua blogides site.I e-posti talle oma üksikasjad minu HIV ja minu asukoht selgitasin iga asi talle ja ta ütles mulle, et ei ole midagi hirmul, et ta ravib mind Ta andis mulle garantii, Ta palub mul maksta esemete eest, nii et kui ma paranen, näitan ma tänulikkust ja andsin tunnistust oma tervendavatest maitsetaimedest, mida ma kavatsen teha sinu ülejäänud HIV-i jaoks. ja muud haigused näevad dr Itua.I head tööd. Ma sain ta ravimtaimi EMS Courier'i teenuse kaudu, kes toimetas oma postkontorisse 5 tööpäeva jooksul. Dr Itua on aus mees ja ma hindan teda tema hea töö eest. ta hindab teda ja ülejäänud mu sõpru ka liiga, on rõõm mulle, et ma olen vaba pillid ja võttes, et rasva belle on nightmare.you mõistate, mida ma räägin, kui teil on sama probleem ma olin olles siis mitte nüüd küll. Ma olen vaba ja tervislik Suur tänu dr Itua Herbal Centerile. Mul on ka tema kalender et ta hiljuti mulle saatis, ta ravib igasugust haigust, nagu vähk, herpes, fibromüalgia, Hiv, B-hepatiit, maks / neerupõletik, epilepsia, viljatus, fibroid, diabeet, Dercum, Copd ja ka tagastama Ex Lover Back. Siin tema kontakt .drituaherbalcenter @ gmail.com Või Whats_app number +2348149277967

    ReplyDelete