Friday, December 21, 2012

PÜHADE-EELNE

Tänane päev viis mu mõtted igasugu kummalistele lubadustele. Minu põlvkonnal pidi olema õnn elada kommunismi ajal. Mida ei tulnud, seda ei tulnud ja mis sest kõigest üleüldse sai...:D
Viie rikkama poole me ilmselt rühime hoolega, aga kuidagi äraspidiselt kulgeb see teekond. Kui nüüd hoolega mõelda, siis milline see igatsetud ja lubatud rikkus ikkagi peab olema ja kui palju ja mida inimesed nii hullusti ihaldavad.
Ma arvan, et mina olen küll rikas ja sealjuures ka hirmus õnnelik. Oma ainukese teisepoolega oleme koos käinud pika ja huvitava tee, meil on 3 väga tublit ja head last, 4 lapselast, soe ja puhas kodu, aed ja puud ja põõsad ja lilled, selge taevas ja avar vaade, virnade viisi häid raamatuid, eluks on kaasa antud ka mõned vajalikud oskused :)
Noh, ei tea mitmendat korda lubatud maailmalõpp jäi tänagi tulemata. Õnneks on meil piisavalt arukust, et igasugu hullustega mitte kaasa minna.
Tegelikult on nii, et kõik head ja ilusad asjad saabuvad lubadusteta. Nad lihtsalt tulevad, kui aeg käes või ise selleks valmis.
Talvine pööripäev oli lihtsalt imeline. Kui päike pidi täna oma pesas alles end esimest korda  pöörama, siis mu meelest oli ta täna enam kui päris ärkvel:) Sellist valget, säravat, tuuletut, parajalt karget (-12,1C) ilma pole ammugi olnud.
Kui aknast avanev vaatepilt on säärane, siis pole mulle küll vaja midagi enamat lubada. Unistama peab, aga kõike head tuleb täna näha.
Mingit pühadestressi ja ostupalavikku me ei põe. Tasapisi ja ettevaatavalt on kõik korda saanud.
 Kodu on pühade ja laste ootel. Vorstid, süldid, kapsad, pasteedid, rulaadid ja kõik muu säärane valmis. Päkapikutoimetused ja igasugu nikerdused tehtud.
See pisike päkats mu potikesel soovib kõigile rahulikke, ilusaid, rikkaid ja perekeskseid pühi !

13 comments:

  1. See kaunis jõuluaeg ja ilus talveilm paneb mõtlema ja unistama.
    Kaunist pühadeaega Teie perele!

    ReplyDelete
  2. Paluks siiapoople ka härmatist lähetada, meil on ta sel aastal haruldane külaline. Rikkuse koha pealt olen samal arvamusel, rikkus on inimese südames, annetes, sõprades, lastes jne. Mitte eales asjades.
    Siinne päkats on oma tegemistega natuke jännis, aga küll saab hakkama. Ilusat pühadealgust!

    ReplyDelete
  3. Sydantsoojendavad soovid ravivad maailma ja lugejate silmanägemist:)
    Jätkugu teile neidsamu rikkusi, mida koi ei näri ja rooste ei riku, veel pikkadeks aegadeks. Omalt poolt lisaksin, et lolli ei tee ka rikkalikem kommunism ega arenenuim kapitalism õnnelikuks, seega jäägem skeptikuteks;)
    Kauneid ja armsaid jõule!

    ReplyDelete
  4. Tõesti miljonivaade:)...Kaunist jõuluaega ja edukat põnevat uut aastat soovides, Futumoor.:)

    ReplyDelete
  5. trumm on täiesti nõus! :)

    ...ja mõtleb siin omatte, et neil lastel ja lastlastel on ikka ühed maailma parimad (vana)vanemad :)

    suurpikk kalli!

    /ja huvitav, ma pole mitu päeva netti sattunud :))))/

    ReplyDelete
  6. Imelist jõuluaega, vahvaid päkatseid, karget lumesära õue ja hingesoojust põue!

    ReplyDelete
  7. Aitäh heade jõulusoovide eest ja jätkuvalt helget ning rahulikku meeleolu teie päevadesse!

    ReplyDelete
  8. Jah neh, eks ineme on ikke alati end loodusekrooniks ja kõige targemaks pidand, et isegi maailmalõppu osakb ennustada. Aga kahjuks on nii, et see rohkem me kahejalgsete eneserahustamine, "maailm" ümber meie aga teeb ikka mis tahab.
    Aga seda va viie rikkama juttu ma pole kunagi tõsiselt võtnd. Aga rikkad oleme me küll, vaadake milline loodus meil on. Me saame minna rahulikult metsa jalutama, seenele või marjule. Meil on palju matkaradu, lisaks saame jõgedel ja järvedel "rännata" ja kala püüda. Meil on 4 aastaaega millest saame nii rõõmu kui ka natuke muret tunda. Meil on nii maad, vett kui ka õhku. See, et meil ei ole kõigil võimalik nii palju ASJU OSTA kui mõnedes maades ei ole ju veel katastroof. Lõppeks need vidinad nii kui nii ka veel ei tööta ka siis kui neid just kõige rohkem vaja on. Pole ma juba väga ammu jõuludest kui kiriklikest pühadest väga pidand. Rohkem sihuke aeg kus saab rahulikult lähedastega suhelda ja külas käija. See on minu jaoks nagu meelespidamise püha, saab aja mahavõtta ja ka mõtteid mõlgutada.
    Aga neist nn maailmakordadest ei arva ma ka midagi väga. Eks mingi kord peab ikka olema, aga prioriteet peaks olema sõlmida rahu emakese maaga ja 21 detsember oleks olnud väga hea uue ajastu algus. Näiteks oleks võinud sõlmida lõpuks uue kliimaleppe. Aga tundub, et see jääb ka unistuseks, RAHA ON TÄHTSAM.
    Aga sellegi poolest ilusaid ja RAHULIKKE pühi teila sinna kuplite vahele.

    ReplyDelete
  9. Pühadetervitused kõikidele väikestele Muhedikele ka! Olgu teil tore ja mönus aastalõpp!

    ReplyDelete
  10. Õnnelikud on need, kes oskavad olla õnnelikud. Kaunist aastalõppu!

    ReplyDelete
  11. Pööripäev oli tõeliselt ilus, karge ja päikseline. Imeline on meie loodus ka talvel, kas pole!?

    Imelist pühadeaja jätkumist, mõnusat aasta lõppu ja...uut aastat me veel soovime :)

    ReplyDelete
  12. Samapalju ja veel rohkemgi õnne ja rõõmu Teile nii pühade ajaks kui uueks aastaks!

    ReplyDelete