Monday, November 23, 2009

TALVEUNI

Alustuseks paar peitepilti:) Aga mis sa siin ikka peidad kui kogu postitus lahti on. Meil püsis paar nädalat päris kena lumikate maas ja kohe oli ka väljas tunduvalt valgem. Ja kaktused olid end siis juba kenasti talveks sisse seadnud.
No on ju harjumatu neid seni kuumade kõrbetega seostatud taimi lumemütside all näha:)

Kui lumi sulas, käisin neid kontrollimas, sest külm tuli ju kohe peale sooje vihmaseid ilmu. See aga võib tähendada seda, et kaktused ei jõudnud end talveks ette valmistada. Nad ju külmuvad läbini ja et miinuskraadid neid ära ei tapaks, peavad nad endas veesisaldust vähendama. Muidu võib neid kaitsev paks nahkjas kest - kutiikula- lihtsalt lõhki külmuda.
Kõik oli korras. Kõigi sortide rohelised varrelülid olid kenasti longus ja toetusid vaid kividele nagu patjadele.


Vedeliku vähesusest annab tunnistust kortsus nahk. Nii peabki see olema ja jääb loota, et praeguste pidevate vihmadega nad ei mõtleks, et kevad on käes ja end uuesti täis ei ima.





3 comments:

  1. Äge! Ehkki ühel pildil on üks roheline "ämmakeel" küll kahtlaselt paisunud mu meelest. Igatahes hoian neile pöialt!

    ReplyDelete
  2. Sul vast seal jahedam (vähemalt lumi püsis pikemalt) ja vast nad pole nii "lollid" nagu mu tulbid ja krookused - krookustel õienupud väljas ja tulpidel "ninad" vaat et 10sm juba(no ei mäleta, kuhu fotoka pakkisin), kuna ma enam ei mäletagi, misasi see päike on,ei taha ega taha õied avaneda, muutkui venitab õievarsi.
    Ja kuramus - roosa robusta hansaplandis nii väetist täis, et ei saa kuidagi kasvamist pidama, peale nädala jagu miinuseid jälle 2 uut võrdet ajanud :(((

    Mul läheb nüüd ka suur arvuti (läpakas on grose masteri käes "tehnilisel ülevaatusel" ja karta, et "2 päeva pärast saad kätte" venib paari aastani :))) teise tuppa, aga seal pole internäti kabelit :) Krrrr...t! no oli vaja neid "sajandeid seinas kappe" maha kakkuda - pool seina krohvi tuli maha :S

    pautyng - suur "pauk" oli jah (tolmu veel rohkem):)))
    Mirjam

    ReplyDelete
  3. leidsin suvel aiast (kaktuste pesuplatsilt) ühe ämmakeelelataka.
    pistsin ta mägisibulate juurde otsapidi mulda. praegu on kuidagi pruunikas, porivärvi.
    aga vahva on vaadata kivipadjal tuduvaid kaktuseid, lumi ümberringi helendamas!

    ReplyDelete